Daan in the picture

In deze ‘in the picture’ is student Daan aan het woord. Dit horecatalent is uiterst servicegericht en doet er alles aan om gasten te laten genieten.  

Welke opleiding volg je? 
"Inmiddels ben ik afgestudeerd. Ik heb de opleiding Hotelmanagement / Meewerkend Horeca Ondernemer niveau 4 gevolgd."
 
Waarom heb je voor deze sector gekozen?
“Toen ik mijn vmbo-T diploma op zak had ging ik mij oriënteren op een vervolgstudie. Ik was op zoek naar een combinatie tussen economie en horeca. De horeca-opleiding die ik heb gedaan heeft deze combi.” 
 
Mooie herinneringen tijdens je opleiding?
"Ik kijk met veel plezier terug op mijn schooltijd. De school heeft mij veel mogelijkheden geboden om te groeien. Zo mocht ik deelnemen aan Skills Heroes. Dit zijn vakwedstrijden die georganiseerd worden voor mbo-studenten. Studenten doen ieder in hun vakgebied mee aan verschillende wedstrijden. Deze wedstrijd vond ik echt fantastisch!”
 
Wat vond je het leukst om te doen tijdens je opleiding?
"De lessen van meneer Ameling vond ik erg leuk. Hij combineerde theorie met praktijklessen. In een les gaf hij dan eerst uitleg over voeding en vervolgens gingen we echt aan de slag met de ingrediënten.”
  
Waar heb je het meeste van geleerd?
"Ik het meeste geleerd van mijn eerste stage bij restaurant Aan de Poel in Amstelveen. In het begin was het doorbijten, maar ik heb daar superveel geleerd.
 
Wat is je droom voor de toekomst en waarom?  
"Ik heb ervoor gekozen om na het mbo door te stromen naar het hbo. Het is de hotelschool in Den Haag geworden! Op het moment doe ik een managementstage in Zuid-Afrika. Ik hoop hier veel te mogen leren, zodat ik na mijn opleiding een mooie baan in de horeca kan gaan doen”.
 
Benieuwd naar de opleidingen binnen de sector Horeca & Facilitair? Vraag gratis de sectorflyer aan! Flyer aanvragen.