Wil je tussentijds starten met deze opleiding? Stuur dan een mail naar commalmere@rocvf.nl, zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken.
MBO College Poort
Winterspelenplein 25, Almere Poort
4
3 jr.
BOL
25184
Is dit beroep iets voor jou?
Bij de opleiding Manager/Ondernemer Horeca pak jij de leiding! Je krijgt drie jaar les en praktijk op niveau 4. Tijdens je opleiding ga je aan de slag bij sterrenhotels in Amsterdam en omgeving. Met je diploma op zak ben jij de horecamanager van de toekomst!
Als horecaondernemer zit je vol ideeën die je ook durft uit te voeren. Je wordt door deskundige professionals in de praktijk opgeleid tot floor-manager. Op de werkvloer breng je dus direct de theorie in de praktijk. Met een diploma Manager/Ondernemer Horeca heb je uitstekende kansen op de arbeidsmarkt of kun je doorstromen naar een vergelijkbare hbo-opleiding.
Lees
hier het verhaal van de ROCvF-studente die goud won tijdens de Europese horecavakwedstrijden.
Hoe ziet de opleiding Manager / Ondernemer Horeca eruit?
Op deze niveau 4-opleiding leer je hoe je een team aanstuurt en een succesvol horecabedrijf start. Je leert vooral te werken in restaurants en hotels. Je krijgt vakken als hospitality, vakkennis keuken en restaurant, front office, communicatie, leidinggeven en ondernemen. Daarnaast volg je ook (gast)lessen en trainingen zoals EHBO, sociale hygiëne en masterclasses over wijn. Alles om er voor te zorgen dat je een gast goed kunt adviseren en helpen.
Deze opleiding Manager Ondernemer / Horeca is een BOL-opleiding. Dat betekent dat je vijf dagen naar school gaat en je twee keer een blokstage loopt.
Vanaf schooljaar 24-25 kun je ook kiezen voor een meer praktijkgerichte variant (een combinatie van BOL en BBL). In het eerste leerjaar krijg je van september tot maart vijf dagen les op school. Vanaf april volg je een leerwerktraject in een horecabedrijf. Dan werk je de rest van de opleiding vier dagen en ga je één dag per week naar school.
Lees verder
Wat leer je tijdens de opleiding?
Kennis en inzicht in de horeca, communicatie met gasten, kennis van eten en drinken, koken en uitserveren, financieel- en personeelsmanagement, leidinggeven en management skills, sales, marketing en communicatie, digitale vaardigheden, Nederlands, Engels, Duits, en rekenen en World of Hospitality (hier leer je alles over gastvrijheid).
Lees verder
Waar kun je gaan werken?
Hotels, restaurants, beurzen, congressen en de recreatiebranche.
Lees verder