Medewerker Marketing & Communicatie

Medewerker marketing en communicatie - 25148
Online Voorlichting (webinars) voor deze opleiding:
» MBO College Poort - Marketing & Communicatie
MBO College Poort
Winterspelenplein 25, Almere Poort
4
3jr.
aug '21
BOL 25148
Introductie

Is dit beroep iets voor jou?

Wil je van marketing en communicatie je beroep maken? Ben je al bezig met je toekomst? Heb je al een eigen bedrijf of ideeën daarover? Met het diploma Medewerker Marketing & Communicatie ben jij klaar om als starter aan een veelzijdige baan te beginnen! Na je opleiding stimuleren we je om als zelfstandige te gaan werken. Of je gaat aan de slag bij een webwinkel, een grote onderneming of een reclamebureau.
In dit beroep moet je een strategie kunnen ontwikkelen. Daarvoor doe je marktonderzoek. Daarmee bepaal je wat het doel is van een bedrijf en op welke manier het dit doel kan bereiken. Hierbij gebruik je marketing en communicatie. Je bent dus veel creatief bezig. Je bedenkt bijvoorbeeld hoe je een product onder de aandacht brengt bij klanten. En je helpt bedrijven om gevonden te worden op het internet en social media. Vaak werk je in een team en krijg je te maken met andere afdelingen en bedrijven. Je moet dus goed met mensen kunnen omgaan.

Hoe ziet de opleiding eruit?

De opleiding Medewerker Marketing & Communicatie is een BOL-opleiding. Je krijgt drie jaar les op niveau 4. Je zit tijdens de opleiding ongeveer 60% van de tijd op school. De rest van je opleiding volg je bij een leerbedrijf. Daar doe je werkervaring op. 
 
Lees verder

Wat leer je tijdens de opleiding?

Opzetten van je eigen bedrijf, creatief denken, marktonderzoek doen, online Marketing, presenteren van ideeën, basisprincipes vormgeving voor het maken van on- en offline media-uitingen, werken met teksten, beeldmateriaal en video’s (content management), digitale vaardigheden, traditionele marketing, nieuwe innovatieve technieken, zoals affiliate marketing, samenwerken in een team, internationaal samenwerken, inzicht krijgen in hoe de media werken (mediawijsheid), opstellen van een marketingplan, opstellen van een (online) communicatieplan, opstellen van een verkoopplan, bedenken van materialen voor voorlichting, promotie en pr, gebruiken van nieuwe media en social media.
Lees verder

Waar kun je gaan werken?

Commerciële bedrijven, bijvoorbeeld Sony, Nike of Albert Heijn. Non-profit organisaties, bijvoorbeeld Wereld Natuur Fonds, Warchild, SAIL Amsterdam. Startende bedrijven die zich bezighouden met vernieuwende ideeën (start-ups). Reclamebureaus. Onderwijsinstellingen. Overheden of gemeenten. 
Lees verder
Praktische informatie

Praktische informatie

Lees verder

Toelating
Met een diploma van je middelbare school ben je altijd welkom op een van onze mbo-opleidingen. Je vooropleiding bepaalt op welk niveau je ingeschreven kunt worden. Voor sommige opleidingen gelden aanvullende eisen. Heb je nog geen vmbo-diploma of overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4, dan start je in een Entree-opleiding.

Kennismaking
Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Na de aanmelding krijg je hier meer informatie over.  
  • Kennismakingsgesprek en/of bijeenkomst 
Kennismaking
Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Ga naar de website om alle activiteiten te zien.
Lees verder
  • Hbo - Commerciële Economie
  • Hbo - Communicatie
  • Hbo - Communication & Multimedia Design
  • Hbo - Media, Informatie & Communicatie (HvA)
  • IBS - International Business Studies
Lees verder
Lees verder
  • Je betaalt les- / cursusgeld, de hoogte daarvan wordt wettelijk bepaald door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
  • Een actueel overzicht van de bijkomende kosten vind je op de opleidingspagina op de website onder het tabblad ‘Soorten kosten’
Lees verder
Naast het wettelijk bepaalde les- / cursusgeld komen er nog kosten bij voor leermiddelen en eventuele extra's. 

Leermiddelen
Voor de meeste opleidingen heb je boeken nodig. Het kan ook zijn dat een laptop vereist is. Daarnaast kan het zijn dat je speciale software of kleding nodig hebt.
 
Extra’s die niet verplicht zijn
Het lesprogramma is erop gericht je zo goed mogelijk voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Dat kan betekenen dat excursies of masterclasses worden aangeboden die extra kosten met zich meebrengen. Ook vinden we het belangrijk dat je je eigen gereedschap aanschaft zodat je ook buiten schooltijd kunt oefenen.  
De kosten worden zo laag mogelijk gehouden, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. Dat gebeurt in overleg met de studentenraad. Zijn de kosten een probleem voor je, dan zijn er mogelijkheden om je daarbij te helpen.  

De kosten per mbo-college kunnen verschillen, vanwege een andere invulling van het lesprogramma. 

» meer informatie over de soorten kosten
 
Hieronder vind je een indicatie voor de kosten van de gehele opleiding. De precieze kosten hoor je bij de kennismaking. 
 
MBO College Poort: indicatie kosten BOL: € 942, exclusief verplichte laptop.
Lees verder
 Tjardo Paliama is student Marketing & Communicatie bij MBO College Poort en ook nog eens professioneel esporter. Hoe combineert hij zijn opleiding met zijn werk? Lees meer.
Lees verder
De student en beroepsbeeld
Kwaliteit & Kansen

Kwaliteit & Kansen

Meer informatie over de kwaliteit van deze opleiding en de aansluiting op de arbeidsmarkt vind je op de website Studie in Cijfers van Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).
Locatie(s)

Locatie(s)

Klik op de marker of locatie voor meer informatie hierover.

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar
Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Telefoon: Niet beschikbaar

Meer informatie Plan je route

 
Andere studies voor jou
Misschien is dit ook iets voor jou!
Mediavormgever
Mediavormgever
Leerweg BOL
Niveau 4
Evenementenorganisatie
Evenementenorganisatie
Leerweg BOL
Niveau 4
Pagina inhoud

Voor welke locatie wil je je aanmelden?

Zit de opleiding die je wilt volgen vol? We willen je graag verder helpen! Neem contact op met het informatiecentrum.
Er is een profiel voor je aangemaakt
In je mailbox vind je de gegevens die je nodig hebt. Daarmee kun je je profiel bevestigen en doorgaan met aanmelden.
Brochure
Medewerker Marketing & Communicatie Ontvangen per post Downloaden als PDF
Meld je aan