Eerste studenten ontvangen diploma uniek onderwijsconcept Toekomstgericht Techniekonderwijs
Na twee jaar een vierjarige mbo-opleiding afronden. Dat lukte techniekstudent Thomas Burgmeijer van MBO College Almere die dinsdag 12 juli 2022 zijn diploma in ontvangst mag nemen. Hoe? Met het nieuwe Toekomstgericht Techniekonderwijs van MBO College Almere.
“Ik wil heel graag de hbo-studie Maritiem techniek volgen, maar daarvoor moest ik eerst mijn mbo-opleiding afronden. Samen met mijn coach heb ik een plan uitgewerkt om in twee jaar mijn mbo-diploma te halen en mijn droom waar te maken”, zegt Thomas Burgmeijer. Thomas is niet de enige student die zijn diploma binnen twee jaar heeft weten te behalen. Twee niveau 3-studenten is dit ook gelukt.

Ontwerpen eigen leerroute
MBO College Almere is het schooljaar 2020-2021 gestart met Toekomstgericht Techniekonderwijs. “Samen met bedrijven uit de technieksector, waar we al langere tijd mee samenwerken, hebben we cursussen ontwikkeld die studenten op verschillende niveaus kunnen volgen”, legt Machteld Greiner (opleidingsmanager Techniek) uit. “De cursussen bestaan uit vraagstukken die rechtstreeks uit de beroepspraktijk komen.” Samen met de studiecoach ontwerpt de student zijn eigen leerroute. De studenten leren de noodzakelijke skills en specialiseren en ontwikkelen zich in een door hun gekozen vakgebied. “We zien dat studenten gemotiveerder zijn, omdat ze op basis van hun eigen interesses en vaardigheden aan de slag gaan met opdrachten.”
Met dit vernieuwende onderwijsmodel was team Techniek van MBO College Almere dit jaar een van de tien finalisten voor de titel ‘MBO-team van het Jaar’ tijdens het Ambassadeursgala van Dit is mbo.

Gegarandeerd een baan
Het nieuwe onderwijsmodel maakt het voor studenten aantrekkelijker om een techniekopleiding te volgen. Dat is noodzakelijk gezien de personeelstekorten in de technische branche. De studenten die aankomende dinsdag hun diploma halen hebben in ieder geval gegarandeerd een baan. Dat is de belofte die MBO College Almere de techniekstudenten doet als ze met hun opleiding beginnen. Met de goede baankansen en intensieve begeleiding komt het college deze belofte na.
 

Ander nieuws

Nieuws MBO College Poort opent eerste oefenrechtbank binnen het mbo Deze week vond de officiële opening plaats van het ‘Legal Lab’ op MBO College Poort, onderdeel van het ROC van Amsterdam - Flevoland. MBO College Poort
Nieuws Bert Beun nieuw lid Raad van Toezicht van het ROC van Amsterdam - Flevoland Bert Beun treedt per 1 februari 2024 toe tot de Raad van Toezicht van het ROC van Amsterdam - Flevoland, als lid van de Raad van Toezicht en...
Nieuws Nieuw samenwerkingsverband pakt personeelstekort in bouw- en infrasector aan Het ROC van Amsterdam - Flevoland en detacheringsbureau Karackter slaan de handen ineen om gezamenlijk het nijpende tekort aan goed gekwalificeerde...
Bekijk al het nieuws