DigiGirlz-event bij Microsoft

Op 13 april 2017 ging ik naar het DigiGirlz-event bij Microsoft om MISS IT te vertegenwoordigen. Het doel van het event was om meisjes te inspireren voor beroepen in de ICT.
Blogger: Nathalie Westhoeve
 

12.30 – Lunch and meeting talented women @Microsoft
Bij aankomst werd ik samen met andere studenten met open armen ontvangen. We kregen hapjes en drankjes en maakten we kennis met de medewerkers van Microsoft. De dames van Microsoft deelden enthousiast informatie over hun werk. Ik sprak ook iemand die uitgebreid vertelde over SQL Servers. Interessant!

13:00 - Kick-off, information about internships and MACH by Marjolijn Geluk– L&D Manager/Young Talent Manager
Vervolgens werden we in een zaal ontvangen voor verschillende sprekers. De eerste spreker was Marjolijn Geluk. Ze vertelde over MACH (Microsoft Academy of College Hires). Dit is een educatief programma van Microsoft voor vrouwen die net klaar zijn met hun opleiding en nog geen baan hebben. Via MACH krijg je een baan en word je tegelijkertijd opgeleid. 

13.10 - Key note speaker Cara Antoine, Marketing Director
De spreker Cara Antoine was voor mij een inspirerende vrouw. Ze heeft veel gedaan in haar leven. Cara Antoine sprak over haar carrière en het boek dat zij heeft geschreven. Ze liet weten dat zij nog niet zo lang bij Microsoft werkt, maar van plan is om hier nog jaren te blijven. Ze hoopt dat er veel meisjes naar de MACH komen. Ook voor een stage bij haar. 

13.25 - Getting to know Growth Mindset by Bob Offereins – Project Manager Innovation Microsoft
Voor Bob Offereins was weinig spreektijd. Maar hij gebruikte zijn tijd wel krachtig! Hij sprak over wat wij allemaal willen verbeteren aan onszelf terwijl we ook tevreden moeten zijn met wat wij hebben. Hij stelt dat alles mogelijk is, als je maar doorzet en niet opgeeft. 

We deden een kleine activiteit waarbij we onze schoen moesten veteren met één hand. Dit laat zien dat als je denkt dat het niet zal lukken je ‘closed minded’ bent. Denk je dat het wel lukt, dan ben je ‘open minded’.


13:55 - 14.00 break/meeting female talent @Microsoft
We kregen een pauze van vijf minuten. We zagen weer wat werknemers en er was tijd voor een hapje en drankje. Er waren verse sapjes en heerlijke Red Velvet Cake. 

14.15 - First workshop round
Na een korte pauze konden we twee workshops volgen. De eerste workshop ging over LinkedIn. Twee mensen legden ons uit hoe je je LinkedIn-profiel aantrekkelijker kunt maken voor werkgevers. Ze lieten handige tips en trucs zien. Ik zou deze workshop graag nog eens willen volgen.

15.05 - Second workshop round
Bij de tweede workshop was een mevrouw die vertelde hoe haar bedrijf een app heeft ontwikkeld voor de kantine. Het is een app waarmee je geld kunt overmaken naar iemand anders. Ze  leerde ons om een stukje van de app te programmeren. Via een website volgden we verschillende stappen. Zo ontstond een werkende app waarmee je bedragen kunt overschrijven.

15.50 - Wrap-up
De afronding werd verzorgd door de sprekers. Ze waren geïnteresseerd naar onze ervaringen van de dag. 

16.00 – End
Voordat je wegging was het mogelijk om nog even rond te kijken en te praten met werknemers van Microsoft. Bij vertrek kreeg je een tasje met een fles, een boek en tijdschriften. 

Het was een aangename dag waarvan ik veel heb geleerd! De volgende keer meld ik me weer aan.