Jordy vertelt


Jordy (21) zit momenteel in het tweede jaar van de opleiding Medewerker Beheer ICT (niveau 3) op MBO College Lelystad. Rond zijn 13e kwam hij erachter dat hij het leuk vond om met computers te werken. “Na de middelbare school bedacht ik me dat ik daar toch wat mee wilde gaan doen en dat ik van mijn hobby mijn werk wilde maken.”

Binnen de opleiding Medewerker Beheer ICT kun je verschillende kanten op en dat maakt de opleiding volgens Jordy uitdagend. “Je kunt bijvoorbeeld gaan werken bij een servicedesk, je kunt met hardware bezig gaan of met virtualisatie. Ik vind het leuk om op diverse vlakken uitgedaagd te worden, zoals tijdens mijn stages gebeurde. Zo heb ik stage gelopen bij Ducore, waar ik vooral met computers bezig was. Vervolgens ging ik stage lopen bij Woonzorg Flevoland; daar zat ik bij de servicedesk en was ik dus vooral aan het rondbellen en medewerkers aan het helpen met het oplossen van technische problemen. Tot slot heb ik stage gelopen bij Hardware Expert. Daar heb ik kennisgemaakt met de commerciële kant en was ik vooral klanten aan het helpen; dat vond ik ook erg leuk.”

Jordy heeft tijdens zijn stage vooral veel geleerd van het klantcontact: “Het is belangrijk om niet teveel in vaktermen te praten, maar om je boodschap zo te vertalen dat je klanten het ook begrijpen. Wat ik het leukste aan de opleiding vind, is het ‘mogen doen’. Je krijgt de kans om alles te verkennen wat met ICT te maken heeft. Voordat ik met mijn studie begon, dacht ik dat ICT alleen met computers te maken had, maar het heeft bijvoorbeeld ook te maken met auto’s. Denk maar aan het debacle met Volkswagen toen, met die sjoemelsoftware; dat is ook ICT. Juist die diversiteit vind ik leuk.” Later wil Jordy de richting van servers en virtualisatie op. Denk je erover om de opleiding Medewerker Beheer ICT te gaan doen? Dan heeft Jordy nog een tip voor je: “Start met goede motivatie. Je moet de opleiding niet alleen leuk vinden, maar er ook echt voor willen gaan!”