Voor volwassenen

Basiskok niveau 2 - Incompany Traject

Voor volwassenen
Deze cursus is als groepstraining af te nemen. Het startmoment is in overleg.

Bent u als particulier geïnteresseerd in deze cursus? Kijk dan even onder het tabblad 'Contact' onderaan deze pagina.
Introductie

Over de cursus

Tijdens de cursus Basiskok niveau 2 leren deelnemers in 20 weken de basistechnieken van het professioneel koken. Van het maken en voorbereiden van gerechten tot bereidingswijzen van soepen 
en sausen, vlees, vis en (snij)technieken. Hoe bereidt men het beste gerechten en welke ingrediënten passen goed bij elkaar? De cursisten leren hoe zij rekening kunnen houden met de wensen en smaken van de gasten. Ook het netjes en schoon houden van de keuken, zodat de gerechten op hygiënische wijze worden bereid, is onderdeel van deze cursus. 

Wat leer je tijdens de cursus?

  • Snijtechnieken
  • Kooktechnieken zoals sauteren, grillen, braden, koken, stomen, pocheren, glaceren en stoven, smoren, gratineren, roerbakken, frituren, etc.
  • Bereiden van koude sauzen en dressings
  • Bereiden van soepen, warme sauzen en marinades
  • Desserts, nagerechten en zoete sauzen
  • Patisserie (deeg- en beslagsoorten)
  • Vlees-, gevogelte-, vis-, eier-, rijst-, pasta- en groentebereidingen
  • Vegetarische gerechten
  • Bereiden van enkelvoudige en gemengde voor-, hoofd- en nagerechten
  • Menukennis en voedingsleer
  • Hygiëne volgens HACCP-normen
Lees verder

Bewijs van deelname

Deelnemers die de cursus Basiskok niveau 2 succesvol afronden ontvangen een bewijs van deelname. 
Lees verder
Praktische informatie

Praktische informatie

Voor deelname aan de cursus Basiskok niveau 2 is geen vooropleiding vereist.

Deelnemers dienen te beschikken over laptop of tablet en kokskleding (buis, broek, sloof en schoenen). De kleding kan eventueel aangeschaft worden bij Locomotion. Tijdens de lessen zal gebruik gemaakt worden van een professionele messenset van het ROC.
Lees verder

Lees verder
De kosten voor de cursus Basiskok niveau 2 zijn op aanvraag. 
Lees verder
Lees verder
Wilt u meer informatie over deze cursus? Of wilt u zich als particulier aanmelden? Neem dan contact op met Jacqueline van Egmond.

Telefoon: 036 - 549 59 35
E-mail: LLO@rocvf.nl 
 
Lees verder
De student en beroepsbeeld
Pagina inhoud
Geen open dagen voor deze opleiding
Brochure
Basiskok niveau 2 - Incompany Traject Ontvangen per post Downloaden als PDF