Deze cursus is als groepstraining af te nemen. Het startmoment is in overleg.
Bent u als particulier geïnteresseerd in deze cursus? Kijk dan even onder het tabblad 'Contact' onderaan deze pagina.
Over de cursus
Tijdens de cursus Basiskok niveau 2 leren deelnemers in 20 weken de basistechnieken van het professioneel koken. Van het maken en voorbereiden van gerechten tot bereidingswijzen van soepen
en sausen, vlees, vis en (snij)technieken. Hoe bereidt men het beste gerechten en welke ingrediënten passen goed bij elkaar? De cursisten leren hoe zij rekening kunnen houden met de wensen en smaken van de gasten. Ook het netjes en schoon houden van de keuken, zodat de gerechten op hygiënische wijze worden bereid, is onderdeel van deze cursus.
Wat leer je tijdens de cursus?
- Snijtechnieken
- Kooktechnieken zoals sauteren, grillen, braden, koken, stomen, pocheren, glaceren en stoven, smoren, gratineren, roerbakken, frituren, etc.
- Bereiden van koude sauzen en dressings
- Bereiden van soepen, warme sauzen en marinades
- Desserts, nagerechten en zoete sauzen
- Patisserie (deeg- en beslagsoorten)
- Vlees-, gevogelte-, vis-, eier-, rijst-, pasta- en groentebereidingen
- Vegetarische gerechten
- Bereiden van enkelvoudige en gemengde voor-, hoofd- en nagerechten
- Menukennis en voedingsleer
- Hygiëne volgens HACCP-normen
Lees verder
Bewijs van deelname
Deelnemers die de cursus Basiskok niveau 2 succesvol afronden ontvangen een bewijs van deelname.
Lees verder